Organizácia a poriadok: Praktické úložné doplnky do kúpeľne

Kúpeľňa je miestom, kde začína a končí náš deň. Miestom, kde nachádzame chvíle pokojného oddychu, pripravujeme sa na nový deň alebo relaxujeme pred spaním. Ak však kúpeľňa pôsobí chaoticky a neorganizovane, ťažko dosiahneme tento pocit pohody. To môže ovplyvniť našu náladu a celkový dojem z miestnosti. Ako dosiahnuť, aby sa tak nestalo? Riešením na udržanie poriadku v kúpeľni sú praktické doplnky. O akých doplnkoch to hovoríme? Povedzme si o nich viac.

štýlová kúpeľňa talis

zrkadlové skrinky: výborný spôsob, ako využiť priestor na stene. Zrkadlové skrinky poskytujú skrytý priestor pre uskladnenie drobností, ktoré nechceme mať na očiach a ktoré by mohli pôsobiť ako neporiadok: napríklad hrebene, pleťové krémy či zubné pasty. A ako bonus: zrkadlo opticky zväčšuje priestor. A to sa hodí.

 nástenné poličky: praktický doplnok do každej kúpeľne. Môžete na ne umiestniť šampóny, hubky na umývanie alebo košíky na uloženie rôznych maličkostí. Poličky sú tiež vhodným miestom pre vystavenie dekorácií a obrázkov, ktoré kúpeľni dodajú osobitý nádych.

Náš tip: skvelou voľbou sú sklenené poličky značky Aquaristo Style: ľahko sa udržiavajú a sú ideálne do vlhkého prostredia. Ich kovová ohrádka zabezpečí, že šampóny zostanú tam, kde ich umiestnime.

 organizéry do skriniek a zásuviek: vnútorné priestory skriniek a zásuviek môžu byť miestom, kde sa rýchlo hromadí neporiadok a nepotrebné veci. Organizéry na šperky, kozmetiku a iné drobnosti pomáhajú udržiavať poriadok a umožňujú jednoduchý prístup k týmto veciam.

organizácia doplnkov do kúpeľne intercom

✔ držiaky na uteráky či osušku: či už pevné alebo s otočnými ramenami, držiak na uterák je doplnkom, bez ktorého sa nezaobíde žiadna kúpeľňa. Vlhké uteráky možno jednoducho rozprestrieť na ramená držiaka, čo zabezpečí ich rýchlejšie vysušenie. Pre ešte efektívnejšie schnutie môžete využiť elektrický sušič uterákov. Praktické sú tiež háčiky na zavesenie menších uterákov pre rýchle osušenie rúk pri umývadle.

 koše na bielizeň: slúži vaša kúpeľňa zároveň aj ako práčovňa? Potom je pre udržanie poriadku dôležité nájsť v nej vhodné miesto na umiestnenie špinavej bielizne. Praktickým a esteticky príjemným riešením sú koše na bielizeň, dostupné v širokej škále dizajnov, materiálov i veľkostí. Vyberte si taký, ktorý dokonale zapadne do celkového štýlu vašej kúpeľne: či už kôš bambusový, prútený, textilný alebo dokonca originálny dizajnový kúsok.  

✔ mydelničky, dávkovače tekutého mydla a poháre na zubné kefky sú zásadnými doplnkami v každej jednej kúpeľni. Bez mydla a zubnej kefky sa nezaobídeme ani deň, potrebujeme ich mať stále poruke. Moderná kúpeľňa žiada moderné riešenia a preto odporúčame tieto doplnky umiestniť do nástenných držiakov: pôsobia štýlovo a vaše umývadlo ostane prázdne. S troškou starostlivosti tak potom nielen umývadlo, ale aj vodovodné batérie poľahky udržíte v suchu a v čistote.

čierné moderné umývadlo s batériou

✔ organizéry do skriniek a zásuviek: vnútorné priestory skriniek a zásuviek môžu byť miestom, kde sa rýchlo hromadí neporiadok a nepotrebné veci. Organizéry na šperky, kozmetiku a iné drobnosti pomáhajú udržiavať poriadok a umožňujú jednoduchý prístup k týmto veciam.

 madlá: skvelí pomocníci pre bezpečný vstup a výstup z vane a to nielen pre seniorov, deti či zdravotne znevýhodnených. Pri výbere je dôležité zvoliť materiál odolný voči vlhkosti, aby madlá zabezpečili spoľahlivé uchopenie. Pri inštalácii je potom dôležité starostlivo zvážiť ich umiestnenie tak, aby boli ľahko dostupné a pri používaní zaistili bezpečnosť.

 nástenný držiak s nádobou na WC kefu: praktický pomocník pre čistotu a poriadok, ktorého potrebujeme mať dennodenne k dispozícii. Vďaka umiestneniu na stene zostane podlaha toalety prázdna a bude sa ľahko upratovať. Odporúčame zvoliť tento doplnok s nádobou vyrobenou zo skla, ktorú je jednoduché udržiavať v dokonalej hygiene.

✔ držiaky na WC papier:  toaletný papier udržia v dosahu a pridajú do priestoru štipku estetiky.

Náš tip: držiak na WC papier RICO od Aquaristo Style v matnej čiernej povrchovej úprave. Jeho súčasťou je úložný priestor na drobné hygienické potreby či obrúsky a praktická odkladacia polička – napríklad na mobil.

Doplnky bez vŕtania? 

Obávate sa vŕtania do obkladov? Chápeme. Hoci existuje viacero spôsobov, ako minimalizovať riziko prasknutia kachličiek, výrobcovia mysleli aj na alternatívne riešenia a tak ponúkajú doplnky, ktoré vŕtať netreba. Našou voľbou by v takom prípade boli doplnky pre kúpeľňu a WC zo série WallStoris od spoločnosti Hansgrohe: dodávané sú nielen s montážnou, ale aj lepiacou sadou, čo vám umožní kachličky udržať neporušené. 

doplnky do kúpeľné intercom

Pokiaľ si zvolíte doplnky bez lepiacej sady, no prajete si ich prilepiť, radi by sme vám odporučili špeciálne lepidlá od renomovaného výrobcu Henkel. Jeho lepidlo Pattex FIX Hooks & Accessories je navrhnutý na lepenie háčikov, vešiakov a iných kúpeľňových doplnkov. Zrkadlá a sklo potom spoľahlivo prilepí Pattex Fix Mirrors & Panels.

 

Úložné doplnky do kúpeľne sú kľúčom k organizácii a udržaniu poriadku. Pomáhajú optimalizovať priestor, udržiavať veci usporiadané a v čistote. Investícia do týchto drobných, no efektívnych pomocníkov pomôže vytvoriť kúpeľňu, ktorá bude nielen praktická, ale aj pôsobivá a esteticky príjemná.